Dus, je staat op het punt om je allereerste tatoeage te laten zetten? Dat is geweldig nieuws! Het proces van het kiezen van een ontwerp tot het zetten van de tattoo zelf kan een opwindende en toch zenuwslopende ervaring zijn. Om je te helpen je goed voor te bereiden, hier zijn wat simpele stappen en tips om ervoor te zorgen dat jouw eerste tatoeage een geweldige ervaring wordt.

 1. Doe je huiswerk:
  Het begint allemaal met onderzoek doen. Vind een betrouwbare tatoeëerder in de buurt door hun portfolio’s te bekijken en recensies te lezen. Het is als het vinden van de perfecte kapper, maar dan met naalden.
 2. Bedenk je ontwerp:
  Neem de tijd om na te denken over het ontwerp dat je voor altijd met je mee wilt dragen. Blader door tijdschriften, zoek op Pinterest of teken zelf iets. Het moet iets zijn waar je trots op zult zijn.
 3. Kies de juiste plek:
  Denk na over waar je de tattoo wilt hebben. Sommige plekken op je lichaam zijn pijnlijker dan andere. Als het je eerste tattoo is, overweeg dan een plek met wat vlees. Polsen zijn niet voor watjes!
 4. Drink genoeg water en eet genoeg:
  Een gehydrateerde huid is een gelukkige huid. Drink wat extra water in de dagen voor je afspraak. Een gezonde maaltijd vooraf is ook een must. Niemand wil flauwvallen in de stoel.
 5. Vermijd alcohol en drugs:
  Hoewel een shotje tequila voor moed verleidelijk klinkt, is het niet de slimste zet. Alcohol verdunt je bloed, wat geen pretje is als je daar zit met een naald in de buurt.
 6. Neem een maatje mee:
  Breng een vriend mee. Iemand om je hand vast te houden, je zenuwen te kalmeren, of om na afloop die welverdiende hamburger mee te delen.
 7. Wees open tegenover je tatoeëerder:
  Vertel je artiest alles. Allergieën, angsten, zelfs als je denkt dat het niet relevant is. Open communicatie is de sleutel tot een geslaagde tatoeage-ervaring.
 8. Bereid je voor op nazorg:
  Tatoeages hebben nazorg nodig. Je tatoeëerder zal je vertellen hoe je voor je nieuwe kunstwerk moet zorgen. Volg hun advies op alsof het goud is.
 9. Pijn? Ja, maar draaglijk:
  Iedereen vraagt zich af, doet het pijn? Ja, een beetje. Maar het is draaglijke pijn, zoals een irritante muggenbeet. Het resultaat maakt het helemaal waard.
 10. Geniet ervan:
  Last but not least, geniet van het proces! Het is een ervaring die je altijd bijblijft. En hey, als je eenmaal verslaafd bent aan tatoeages, is er geen weg meer terug.